1. toukokuuta 2013

Suloista saippuaa
Tässä saippuatuotoksiani kurssilta jossa valmistui ihania itsetehtyjä saippuoita perinteisin menetelmin. Tein vähän kaikkea mitä meillä tarvitaan, ja innostuin tekemään tällaisia kun halusin jotain tosi herkullista! Tein siis saippuoita tavallisiin rasvaa kestäviin muffinssivuokiin... ja herkkuja niistä tuli.   Mussinssit ovat siis kokonaisuudessaan saippuamassaa sisältäen mm. tuoksuina luonnon eteerisiä öljyjä ja kaakaota, värejä, mausteita kuten tilli ja unikonsiemenet antamaan "tuntua" saippualle.

Ihaninta oli yhdistellä erilaisia raaka-aineita massoihin ja tehdä ihan omannäköisiä, tuoksuisia ja tuntuisia saippuoita kotiin ja lahjaksi annettaviksi. 

Tässä muita tuotoksiani. Sinisellä marmoroitu kuoriva merisuolasaippua, perinteinen hellävarainen oliiviöljysaippua lapsille (ilman mitään lisättyä), hellästi kuoriva mantelisaippua, joulusaippua mausteilla, sekä yllättäen hellävarainen shamppoo (!) joka ei kuivata sillä mukana on sheavoita (karitevoi) ja avokadoöljyä. Sheavoi ja avokadoöljy eivät saippuoidu vaan jäävät hoitaviksi ainesosiksi mukaan. Tämän saippuan ei siis pitäisi kuivattaa lastenkaan hiuksia ja ihoa talvella niin kuin tutut kaupan shamppoot ja saippuat. Odotan mielenkiinnolla kokeilua kunhan saippuat ovat kuukauden kuluttua valmiita käytettäviksi.

Tämä oli kyllä niin helppoa ja mielenkiintoista touhua että innostuin jo suunnittelemaan seuraavia käsintehtyjä saippuoita. :)

Voin suositella kokeilemista!

4 kommenttia:

Eerika / TaloTarinoi kirjoitti...

Herkun näkösiä saippuoita! Tekisi melkein mieli haukata :) Hauskaa ja aurinkoista vappua sinulle!

Annukka kirjoitti...

Hei Eerika.
Ne kyllä näyttävät aivan aidoilta. Meidän pikkutyttö pyyteli "kakkua" kun otin kuvia ja aikuisetkin menivät ensin halpaan :D

Anonyymi kirjoitti...

En ole kyllä yhtä herkullisia saippuoita ennen nähnyt! En ole perehtynyt saippuoiden tekoon, voisiko niitä kotioloissa tehdä ja paljonko niille tulee hintaa kun hankkii kaikki raaka-aineet? Vois olla aika kiva myyjäisidea, jos vaikka lammelle tarttis sellaiset järjestää joskus..
-L

Annukka kirjoitti...

Hei L!
Saippuoita on kyllä aika helppoa tehdä, ja ihan kotioloissa se onnistuu. Tavallisia öljyjä, rasvoja ja mausteita käytetään ja lisäksi tarvitaan vain lipeää, joka kuukauden kuluessa muuttuu valmiissa saippuassa suolaksi. Ihania luonnonmukaisia ja hellävaraisia ovat! Eikä mielestäni kalliiksikaan tule.
Saippuan myymiseen tarvitsee muuten hankkia luvat, mutta onhan se täysin mahdollista sitten myydäkin. :)