7. toukokuuta 2013

Pajutöitä ja matkasuunnitelmia

Kevään tullessa tekee mieli kuopsutella haravalla heräävää puutarhaa ja suunnitella mitä kesäkukkia istuttaisi mihinkin täksi kesäksi. Nyt ennen kesäkukkien tuloa viherpeukalolla varustettu anoppini ehdotti jo hauskaa ideaa.. istutimme tänään suuriin ruukkuihin kasvatettuja pajuja, jotka sidottiin yhteen pienemmillä "luonnonpajuilla". Kasvatettujen pajujen olisi tarkoitus juurtua ruukussa suoraan multaan, ja myöhemmin reilun metrin mittaisista pajun varsista katkottaisiin kaikki muut versoavat oksat paitsi aivan latvasta. Näin syntyy sitten toivottavasti uusi näyttävä yksityiskohta puutarhaan. Laitan kokonaiskuvaa sitten kesän mittaan kun nähdään onnistuiko tämä.. :)Matkakuume alkaa meillä olla jo kohdillaan. Lähestyvä parin viikon lomareissu Etelä-Ranskaan on jo mielessä, ja matkasuunnitelmia tehdään kuumeisesti. 

Viisi vuotta sitten ajoimme mm. Rivieran mutkittelevaa rantatietä hääreissulla, pysähdyimme uimaan rauhallisille pikkurannoille ja kolmessa paikassa jäimme yöksi. Mieleen jäi monta paikkaa jonne tekisi mieli takaisin. 

Nyt tukikohdaksi valittiin Antibes lähellä Nizzaa. Vuokrasimme yksityiseltä suuren kattohuoneiston terassilla. Eritryisesti odotamme pääsevämme valmistamaan itse ruokaa hyvistä raaka-aineista, ja tietysti kaikenlaisista merenelävistä. 

Varmasti paljon nähtävää on tulossa!

Olemme niin iloisia että pääsemme ottamaan varaslähdön kesään, ja kokemaan ensimmäisen pitkän loman ulkomailla koko perheen voimalla! :)  
Kuva on häämatkaltamme ihanasta idyllisestä B&B -majoituksesta pienessä kylässä. Aamupalaksi saimme vastaleivottuja croissantteja ja emännän omatekemää jugurttia ja hilloa, kahvin kanssa tietysti.. Ihana majoituspaikka saattaa vieläkin löytyä Ventabrenista. 

 Palaamisiin,

Annukka4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihania suunnitelmia! Teillä siis reissu tiedossa pian. Onneksi itselläkin pieni irtiotto tiedossa, mutta ei ihan Etelä-Ranskaan. Kateellinen teille :)

Annukka kirjoitti...

Moi. Onneksi matka kuin matka piristää aina mieltä :). Hyvää reissua siis sinnekin!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Minua rupesi kiinnostamaan sekä tuo teidän häämatkapaikka että Antibesin asunto syksyn tai ensi kesän lomaa ajatellen. Mitä kautta ne vuokrasitte, nettiosoite tms. ja toimiko kaikki moitteettomasti? Vaikuttavat ainaskin juuri meidän unelmakohteilta:) Olette onnen pekkoja kun tuolla jo toistamiseen olitten!

Annukka kirjoitti...

Moi! Ja sori hitaasta vastauksestani.

Tämä häämatkalla käyty B&B paikka löytyi hyvissä ajoin netistä ennen matkaa. Kannatan tutkimaan noita mahdollisuuksia ja varaamaan öitä jo ennen lomaa eri kohteista..

Niin, eli Ventabren oli paikan nimi ja tämän ko. majoituspaikan voi löytää kun laitat Googleen:
"errances provencales ventabren B&B". Omistajat ovat pariskunta, joka vuokraa itse kolmea asuntoa talollaan.
Antibesin asunto löytyy www.thekaylady.com osoitteesta kuten moni muukin ihana asunto juuri Antibesissa!

Me olemme vuokranneet paljon asuntoja yksityisiltä Ranskassa ja vähän myös Espanjassa. Loma-asuntojen vuokraus on yleistynyt Ranskassa rajusti viimeisten viiden vuoden aikana. Palvelut ovat toimineet meillä ihan joka kerta kuten on sovittu! Paljon olemme varanneet palveluiden kuten Homeawayn tai Only-apartments kautta.

Rohkeasti vaan etsimään ja varaamaan!

Varoitan hieman että nyt voivat olla vaihtoehdot jo hieman vähissä jos tänä kesänä tai syksyllä aikoo matkustaa. Paras aika varata on mielestäni esim. marraskuussa jos kesällä aikoo matkustaa. Etelä-Ranska on heinä-elokuussa ihan täynnä ranskalaisia turisteja jotka ovat varanneet käytännössä kaiken, mutta syyskuuksi voisi vielä löytyä jotain spesiaalia??

Hyvää tulevaa lomaa!