1. kesäkuuta 2013

Lasten kanssa Etelä-Ranskassa

Jos matkaat lasten kanssa Etelä-Ranskaan voit olla varma että tekeminen ei lopu kesken! Me tutustuimme lasten kanssa lomallamme Nizzan lähistöllä kahteen meriaiheiseen kohteeseen:

Antibesista löytyvää Marineland -merieläinpuistoa mainostetaan koko Rivieran "Must"-kohteena. Tätä oli odotettu, teimme retken 4 vuotta täyttäneen tyttömme synttäripäivänä. Merieläinpuistossa pääsee seuraamaan sisäänpääsymaksulla merileijonien, delfiinien ja miekkavalaiden esityksiä. Lisäksi akvarioissa ainakin kilpikonnia, haita ja muita kaloja sekä pingviinejä. Taisipa paikalla olla jääkarhukin.. 

Ravintoloita on alueella myös monia, sekä hyvä leikkipuisto :)
Merieläinpuiston lisäksi alueelta löytyy kolme muutakin huvittelupuistoa: vesipuistoja pienille ja isoille, minigolfia jne.
Marinelandin puistojen vieressä löytyy vielä suuri perinteinen huvipuisto -Antibesland

Rannikolla on helppoa kulkea vähintäin tunnin välein liikkuvilla paikallisjunilla, ja maisemat ovat junan ikkunasta UPEAT! :) Juna pysähtyy kaikkien kaupunkien keskustoihin sekä muiden "kohteiden" lähettyville kuten Marinelandin. Samalla paikallisjunalla voi matkustaa helposti Italian Ventimigliaan saakka! 

Heinä-elokuussa rannikolla on sesonkiaika ja väkeä on paljon tuolloin, mutta myös eniten erilaisia tapahtumia (purjehdusta, musiikkia ja esim. mielettömän hieno kansainvälinen ilotulituskilpailu Cannesissa.) Jos teitä ei siis häiritse helle ja ajoittainen tungos, suosittelen ehdottomasti matkustamaan Etelä-Ranskaan heinä-elokuussa, kun upeita elämyksiä on joka nurkan takana! Touko-kesäkuu on leppoisampaa aikaa, ja pienten lasten kanssa se voi olla parempi vaihtoehto.. ja silti tekemistä riittää.


Matkustimme paikallisjunallamyös Monacoon, jossa valmisteltiin F1-ajoja. Hauska näky sinänsä, ja voi mikä hössötys käynnissä sellaisten rekkuleiden ympärillä. :D
Me kävimme puolestaan hössöttämässä Monacon Merimuseossa, joka on muuten henkeäsalpaavan upea rakennus rantajyrkänteellä! Akvaarioiden lisäksi museo eri kerroksessa. Rakennuksen katolle oli rakennettu taas uusi lasten puisto ja kilpikonnafarmi :) Sivuille tästä *Klik*
 

 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mekin olimme ysäväperheen kanssa Etelä-Ranskassa toissa kesänä. On kyllä ihan loistava paikka lapsiperheille. Kolme viikkoa kului yhdessä hujauksessa, kun tekemistä oli niin runsaasti. Käytiin Monacon merimuseot, ja vesipuistot sun muut, ja kierreltiin eri kaupungeissa päivästä toiseen. Antibes mausteineen näyttääkin ihan tutulta, taitaa olla kuvat siltä samalta torilta missä mekin käytiin.. Me oltiin reissussa heti alkukesästä ja säät olivat hyvät - joka päivä noin 25 astetta. Minkälaiset lomasäät teillä oli? :)

Annukka kirjoitti...

Moi! Hauska kuulla että olette reissanneet myös tuolla samoilla nurkilla :)
Kannatan myös varaamaan aikaa mahdollisimman paljon jottei lomalla tulisi kiire. Me halusimme viettää rauhallisen loman joten menimme sen verran mitä lapsetkin jaksoivat.. Lämpötila liikkui siinä 20-25 joka on meille oikein sopiva.