6. huhtikuuta 2015

Sisähommissa

Rakennuksella on tehty koko talvi sisätöitä. 

Talorunkohan toimitettiin Simonsin tehtaalta Vöyriltä syyskuussa 2014.
Talven mittaan on asennettu mm. sähköjä ja talotekniikkaa. Meille tuli maalämpö, joka on toiminut nyt moitteettomasti. Tässä kuva teknisestä tilasta joka on nyt täynnä nättejä kiiltäviä putkia (naisellinen näkökulma tässä vai mitä). :D






Sisäseinien rakentamisen jälkeenkin pieniä töitä on riittänyt, ja nyt käynnissä on seinien tasoittaminen ja maalaaminen. Näiden jälkeen päästään asentamaan sisäkattoa. 
Meille tulee muuten pienenä extrana kattoon asennettavat upotettavat kaiuttimet, jotta musiikki kuuluu melkein kaikkialla muualla talossa paitsi makuuhuoneissa. Tästä on haaveiltu, ja on kivaa että se saadaan toteutumaan!




Kosteiden tilojen työt ovat olleet isot. Isäni on tehnyt valtavasti töitä myös niiden parissa omalla vapaa-ajallaan. Olemme saaneet häneltä korvaamatonta apua ja neuvoja koko rakentamisen ajan. Itsellämme ei ole ammattitaitoa ja kymmenien vuosien kokemusta rakentamisesta, siksi neuvot ovat olleet arvokkaita! 

Laatoitustyöt ovat parhaillaan käynnissä, lattia seuraavana vuorossa.. Seinämän taakse tulee wc-istuin.













Kevään tullen päästään ulos muuraushommiin (tai ehkä kuitenkin korkeintaan hanslankariksi), mutta tarkoitus on muurata taloon ulkopinta. Se tulee olemaan iiiiso homma!
 (Että kaikki kesälomareissut sun muut saa varmasti tänäkin kesänä siirtää sinne tuleviin vuosiin, hehe..) 





Jani tuossa vieressä väsää taas lisää tarjouspyyntöjä. Nyt etsinnässä ovat kalusteet: keittiö, KHH, vessat, pesuhuone, eteinen ja studio (ulkorakennuksessa). Saa nähdä mistä ne hankitaan lopulta..

Itse aion seuraavaksi etsiä ja valita seiniin, maalit / tapetit. Hauskaa on huomata että sisäpintojen osalta (listoja lukuunottamatta) muu taitaakin olla jo selvää. 
Raksalla taas pääsen seuraavaksi saumaamaan laatoituksia, varmaan jo aivan lähiaikoina. :)


 

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Vau, teillä on jo sisähommat hienolla mallilla! Onkos teillä jo muuttoajankohta noin suurinpiirtein tiedossa? :)

Annukka kirjoitti...

Heippa Maria :)
Yritämme olla asettamatta aikatauluja, kun sitä ei ole pakko tehdä.
Ulkona on vielä iso työ talon ulkopinnan kanssa odottamassa lämpimiä kelejä. Ikkunoiden edessä on pressut, niinkuin koko talon ympärillä.. Odotan kovasti niiden pois ottamista :)
Teillä on kyllä upeasti edistynyt projekti!!! taidatte muuttaa vielä ennen meitä :D