4. marraskuuta 2012

Lasten Halloween

Meillä järjestettiin juuri pienet lasten Halloween -juhlat. Valmistelimme niitä tyttöjen kanssa monta päivää ja laskimme öitä...

 

Hauskoja ja suloisia juhlijoita naamiaisasuissa saapui monta! Vieraita vastaanottamassa oli tietysti kurpitsa, jonne laitoimme Led-valot sisälle. Se loistaa hauskasti ulkona pimeän tultua!


 Askarteluista laitan muutaman kuvan sillä niitä tehtiin huolella :). Mustasta pahvista leikattiin lepakoita ja kummituksia! Hämähäkinseittiä ostimme Tiimarista.
  
Kummituksia tehtiin myös harsosta, jonka alle käärittiin mytylle talouspaperia. Silmät tulostimme paperille ja liimasimme kiinni. Ompelulanka riitti kannattelemaan niitä ilmassa. Hupaisan näköisiä otuksia vai mitä!? 


Lapsille oli muutamia pieniä ohjelmanumeroita joista tässä yksi. Teimme oviaukkoon pienen nukketeatteriesityksen pahvisilla hahmoilla. Esitykseltä vaadittiin kaiketi vain hauskuutta, eikä niinkään jännitystä, katsojien ollessa suurimmaksi osaksi alle 5 -vuotiaita. Siihen onneksi riittivät esiintyjänlahjani! Katsomosta ainakin kuului hihitystä ja naurunpurskahduksia...


Tarjolla oli mainio Hämähäkki -juustokakku. Uusi resepti oli hyvä, ja sen voi muuten tehdä pakastimeen hyvissä ajoin ennen juhlia!

Tässä teillekin sen ohje:

3 munaa
100g maustamatonta sulatejuustoa 

4dl kermaa
1,5dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
digestive keksejä
nomparelleja

1. Kerma ja vanilliinisokeri vatkataan vaahdoksi.

2. Munankeltuaiset ja sokeri vatkataan kuohkeaksi, lisää mukaan HUONEENLÄMPÖINEN sulatejuusto vatkaten.
3. Yhdistä edelliset taikinat.
4. Munanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja lisätään edelliseen taikinaan.
5. Laita vuoan pohjalle osa murskatuista kekseistä, kaada päälle puolet taikinasta ja taas keksi seos ja loput taikinasta päälle. Koristele   nomparelleillä tai keksimuruilla. Ainakin yöksi pakkaseen ja sulamaan n. 20-30min. ennen tarjoilua.


Tuunasin reseptiä vielä sulattamalla 3 liivatelehteä pariin lusikalliseen sitruunamehua kattilassa. Sekoitin liivatteet lopuksi täytteeseen. Näin varmistuu ainakin se ettei kakku pehmene liikkaa pöydällä ollessaan..Suklaamuffinsseja koristeltiin sokerikuorrutteella ja mustilla karkeilla. Syksyllä maistuu kyllä suklaa, siksi tehtiin myös suklaakeksejä. Namsk!
Halloweenjuhlat olivat sen verran hauskat että ne tullaan varmaankin järjestämään uudelleen tulevina vuosina.

Palaamisiin taas,

Annukka


2 kommenttia:

Johanna / SisustusUnelmia kirjoitti...

Herkullisilta näyttävät leipomukset ja kiva kun lapsille on järjestetty ohjelmaa. Halloween taitaa silti olla hieman harvinaisempi juhla suomessa, mutta hyvää vauhtia tulossa kuitenkin tunnetuksi myös suomessa :)

Annukka kirjoitti...

Niinpä! Oli hauskaa pitää nämä juhlat keskellä pimeää syksyä. Se sai hyvälle mielelle, kun seurasi miten lapset nauttivat toistensa seurasta, ja leikkivät innoissaan.. Nyt jaksaa odotella sitten joulua ;)