2. joulukuuta 2012

Pariisi, antiikkitorit, osa3

Antiikkitoreja on Pariisissa joka lähtöön. Täytyy sanoa että niistä olen tällä hetkellä eniten innoissani. 
Olemme aikaisemmin käyneet ulkosalle kadunvarsille pystytettävällä Porte de Vanvesin torilla, joka on huomattavasti pienempi kuin nyt käydyt Saint Ouenin torit. 
Saint Ouenin toreja on samassa paikassa yhteensä peräti 14 ja myyjiä on kaiketi tuhansia! Valikoima on todella monipuolinen ja siksi aikaa saisi kulumaan paljon, mutta yhdessäkin päivässä ehtii penkoa melkoisesti mielenkiintoisia kojuja.


Voitte varmaankin arvata että oma mielenkiintoni kohdistui antiikkileluihin. Niitä löytyi eniten Vernaison, Dauphine sekä Malassis nimisiltä toreilta. Hauskoja olivat mm. nuo entisajan polkuautot. Nykyajan 3v lapset eivät niihin kyllä mahtuisi, niin pienikokoisia ne olivat :)

  
Kaikkea pientä ja ihanaa pursuili tämänkin lelumyyjän vitriineissä! Mm. Disney -tuotteita 1900 -luvun alusta. Itse löysin 1930 -luvulta peräisin olevan hurmaavan Mikki ja Minni aiheisen peltirasian, jonka naiset ostivat minulle lahjaksi. 
Siitä vielä kiitos kaikille ihanaisille!!!


Sokkeloisella Vernaisonin torilla tietä osoittivat nämä seiniin piirretyt hupaisat tyypit.


Nukkeja löytyi myös monenlaisia, ja valitsin kummallekin tytölleni hieman heidän näköisensä Vintage -nuken tuliaisiksi. Nuket ovat posliinia ja kangasta, ja ihanan aidon näköisiä! (Täytyy laittaa niistä kuvat myöhemmin.)


Itselleni löysin myös kaikenlaista ihanaa... Nuo perhoset lasikuvun alla jäivät muistoina kameraan. Upeita! Mieheni on ostanut pari vanhaa palkkikameraa, ja niitäkin löytyi. Tosin hinnat olivat hyväkuntoisilla kameroilla sen verran korkeat että haaveeksi jäivät..  
Mainitsen vielä sen että toreilla voi toki tinkiä, pieni pilke silmäkulmassa voi auttaa asiaa ;)


Sitten toisaalla - kaukana entisajan tunnelmasta on alue nimeltä Defence pilvenpiirtäjineen ja moderneine Riemukaarineen. Upea paikka sekin, ja kannattaa vierailla jos haluaa päästä shoppailemaan ketjuliikkeissä vaatteita, sisustusta, kosmetiikkaa jne.. (Pariisin keskustassa niiden kiertäminen on todella hidasta.) 

Näin joulun alla Defencen keskusaukion täyttävät myös suuret joulumarkkinat, joista kuva. Suosittelen lämpimästi käymään!!

Hmm.. Siinä kaikki tältä erää, mutta ruutumatka jatkuu taas pian ;)

Annukka 

Ei kommentteja: